Alles wat u altijd hebt willen weten over de Pink Lady® appels!

Kan een Pink Lady® appel ook worden gekookt ?

Natuurlijk. Een Pink Lady® kan zowel puur als gekookt worden gegeten. Ze combineren uitstekend met salades, met zachte en harde kazen of in boter gebakken bij geroosterd vlees… De beroemdste chef-koks gebruiken deze appel graag vanwege de textuur die alle bereidingswijzen goed weerstaat met behoud van de smaak en de zoet-zuurbalans. Dit is erg belangrijk in de kookkunst. Dus aarzel niet en experimenteer met Pink Lady® appels in uw gerechten !

Is Pink Lady® een biologische appel ?

Onze telers hebben zich schriftelijk verplicht om de regels voor een geïntegreerde fruitteelt in acht te nemen. Deze verantwoorde en duurzame teeltmethode garandeert het voortbestaan van hun exploitaties met inachtneming van de wensen van de consumenten voor de voedingsveiligheid en de duurzaamheid.
Sommige telers hebben gekozen voor een volledig biologische teelt. Dit betreft momenteel 2% van de Pink Lady® appelboomgaarden. Deze teeltmethode zal zich verder uitbreiden.

Waar kan ik de Pink Lady® appels kopen ?

Overal. In grote en middelgrote supermarkten, maar ook bij uw favoriete groenteboer. Mocht deze nog geen Pink Lady® verkopen, aarzel dan niet om hem te vragen deze appels in het assortiment op te nemen.

Wat is het beste seizoen om Pink Lady® appels te kopen ?

Er is geen specifiek seizoen want de hele productie voldoet aan hetzelfde eisenpakket, ongeacht de oogstperiode. Onze doelstelling is om u op elk moment dezelfde kwaliteit te bieden wat betreft de kleur, de stevigheid, het suikergehalte enz. Als u een Pink Lady® appel koopt tussen november en mei, komt deze uit Europa. Koopt u hem tussen juni en september, dan is hij geteelt op het zuidelijk halfrond. In beide gevallen bevat het eisenpakket dezelfde criteria voor een optimale kwaliteit.

Heeft de Pink Lady® appel het hele seizoen dezelfde smaak en geur ?

Jazeker. Ongeacht het moment waarop hij in de winkel komt, heeft de Pink Lady® appel altijd dezelfde organoleptische eigenschappen. Het zeer strenge eisenpakket voor de kleur, het suikergehalte, de stevigheid, enz. geldt voor alle telers. Het onafhankelijke keuringsinstituut Bureau Veritas voert talrijke controles uit (meer dan 1300 per jaar).

Waarom zijn Pink Lady® appels vaak duurder dan andere appels ?

Pink Lady® vraagt een grotere investering van de fruittelers dan andere variëteiten wat betreft de tijd en opleiding van het personeel. Pink Lady® is de eerste appel die in bloei staat en de laatste die wordt geoogst. Deze lange rijpingsperiode vraagt een voortdurende aandacht van de teler. Van de voorbereiding van de bomen tot aan de oogst en de verpakking is extra zorg noodzakelijk. (De inpaklijn is bijvoorbeeld opzettelijk 20 tot 30% langzamer dan voor andere variëteiten om de optimale kwaliteit van het fruit te controleren).

Kan ik ook een Pink Lady® appelboom kopen ?

Helaas niet. De markt van de Pink Lady® appels is een georganiseerde productlijn waarin de boomkwekers, appeltelers en distributieorganisatie zijn verenigd, met het doel fruit te bieden met een zeer goede en constante kwaliteit. Daarom wordt de verspreiding van de bomen gecontroleerd en geregistreerd om in alle omstandigheden aan dit doel te beantwoorden.

Is de productie van Pink Lady® milieuvriendelijk ?

De telers van Pink Lady® verbinden zich schriftelijk om de regels voor een geïntegreerde fruitteelt in acht te nemen. Deze milieubewuste teeltmethode combineert traditionele technieken met natuurlijke oplossingen afkomstig uit de biologische landbouw:

  • Permanente observatie van de boomgaarden (gebruik van een surveillanceprogramma voor de populaties, de waterbehoefte van de bodem en het klimaat);
  • Instandhouding van de biodiversiteit en het natuurlijke evenwicht door het behoud van het gras, het planten van heggen en het plaatsen van nestkastjes in de boomgaarden;
  • De prioriteit voor natuurlijke beschermingsmethoden voor de fruitbomen (gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes tegen luizen, sexuele verwarring om vermenigvuldiging van schadelijke insecten te voorkomen enz.);
  • Alle andere behandelingen (met name synthetische producten) worden beperkt tot het minimum, als laatste redmiddel indien beslist noodzakelijk.
Is het eten van een Pink Lady® appel goed voor de gezondheid ?

Ja! Pink Lady® biedt u een kwart van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, vezels voor de spijsvertering, antioxidanten om de huidveroudering te bestrijden, 80% water voor de hydratering en suiker voor de energie. Kortom, een Pink Lady® appel is een concentraat van weldaden voor uw lichaam. Volgens een onderzoeksrapport van het congres “Experimental Biologyâ? in 2008, hebben mensen die appels eten 27% minder kans op hart- en vaatziekten en suikerziekte. Hun bloeddruk is lager. Bovendien hebben appeleters een kleinere buikomvang.

Hoe weet ik zeker dat ik een echte Pink Lady® appel koop ?

De ware Pink Lady® is herkenbaar aan de hartvormige, roze sticker op de schil. Dit symboliseert voor alle liefhebbers de elegantie en sensualiteit. Het is een kenmerk voor plezier maar ook een officiële garantie voor de echtheid en constante kwaliteit het hele jaar door, want niet elke appel is een Pink Lady®. Een Pink Lady® appel moet voldoen aan een streng en gedetailleerd eisenpakket, dat nauwkeurig wordt gecontroleerd door de onafhankelijke experts van Bureau Veritas.

Waarom is Pink Lady® zo veel meer dan een appel ?

Met Pink Lady® bijt je in een uitzonderlijke appel. Je deelt een onvergetelijke smaakervaring. Sappig, knapperig, pittig, zoet, heerlijke aroma’s, de Pink Lady-appel® geeft je een constant vernieuwd gevoel van welzijn! Eenmaal geproefd, ben je overtuigd. Pink Lady® is van nature prachtig en een bron van plezier! “gecharmeerd”, “onweerstaanbaar aangetrokken”, “voorgoed verleid”…, dit zijn de bijvoeglijke naamwoorden die vaak worden gebruikt door de consumenten die het meest fan zijn van onze appel.

Moet ik de Pink Lady® appel schillen voordat ik erin bijt ?

Schil hem liever niet want dat is zonde. 50% van de vitaminen in de appel, zitten in de schil. Dus was hem goed en bijt lekker in de schil voor een verrukkelijke sensatie.

Hoe lang kan ik een Pink Lady® appel bewaren ?

De Pink Lady® is een delicate appel maar kan toch 8 tot 15 dagen op kamertemperatuur worden bewaard. Voor een langere periode kunt u ze in de koelkast leggen. Haal hem wel een uur voor het opeten uit de koelkast, zodat de smaak volledig tot zijn recht kan komen. Behandel uw Pink Lady® in ieder geval voorzichtig om het vruchtvlees knapperig te houden.

Hoeveel calorieën bevat een Pink Lady® appel ?

De energiewaarde van een Pink Lady® is 54 Kcal per 100 gr. De appel is rijk aan vezels en bevat 10% langzame suikers. Als tussendoortje is de Pink Lady® uitstekend !

Is de Pink Lady® appel zoet ?

Hij bevat 10% langzame suikers, 4% vitaminen en mineralen en meer dan 80% water. Het fructosegehalte is hoger dan het gemiddelde en biedt daardoor energie voor het hele organisme. Een minimaal suikergehalte is dan ook één van de keuzecriteria voor een Pink Lady®.

15 Resultaten