• 01. Plantage

  Hier begint de levenscyclus van de Pink Lady® appel.

  De fruitteler plant zijn appelbomen in de winter na de groeicyclus.

  De boomkweker plant zijn appelbomen in de periode dat de vegetatie stopt, in de winter.

  Daarna moet hij drie tot vier jaar wachten totdat de boomgaard productief wordt. Deze tijd is noodzakelijk om de takken tot volle wasdom te laten komen met voldoende voedingsreserves voor het fruit.

 • 02. Appelbomen snoeien

  Tussen december en februari zijn de bomen in rust. Ze hebben dan al hun bladeren verloren. Dit heet de vegetatieve rustperiode. Dit is het moment voor de teler om ze voor te bereiden op hun volgende cyclus. Hij snoeit de overtallige takken weg om de boom evenwichtig te verdelen en meer kracht te geven.

  Bij het snoeien blijven de takken over die de mooiste vruchten zullen dragen en die het best van het zonlicht profiteren.

  Dit is handwerk en kost veel tijd, wel 150 uur per hectare, net zo veel als de oogst.

 • 03. Bestuiving

  De bloeitijd in het voorjaar vormt de basis voor een succesvolle oogst.

  De levensduur van de bloemen varieert van 2 tot 10 dagen. De periode voor de bestuiving is dus erg kort.

  De telers plaatsen in nauwe samenwerking met imkers, bijenkasten in de bloeiende boomgaarden. Dit zorgt voor natuurlijke bestuiving en transformatie van bloem tot vrucht.

 • 04. De selectie van de bloemen

  De teler selecteert daarna de bloemen die het best het licht ontvangen, zodat de boom niet overbelast wordt en goed volgroeide en gekleurde appels produceert.

 • 05. Uitdunnen

  De zomer is aangebroken. Om ervoor te zorgen dat de Pink Lady® appels hun smaak optimaal kunnen ontwikkelen:

  Hij verwijdert beschadigde, misvormde en overtallige vruchten, zodat de resterende appels evenwichtig zijn verdeeld en voldoende ruimte hebben om te groeien.

 • 06. Precieze irrigatie

  Tijdens de groeiperiode van het fruit, is irrigatie van de appelbomen erg belangrijk.

  De teler stelt met behulp van de gegevens van de bodemsondes het druppelirrigatiesysteem nauwkeurig af. Dit voorziet de bomen zo van precies de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen, zodat de boom en het fruit zich harmonieus ontwikkelen zonder water of voedingsstoffen te verspillen.

 • 07. Bladeren verwijderen

  Aan het einde van de zomer of het begin van het najaar verwijdert de teler handmatig de overtollige bladeren, zodat de appels zo veel mogelijk zonlicht krijgen.

 • 08. Kleuring

  De unieke kleur van de Pink Lady® appel is volkomen natuurlijk.

  De kleur is het gevolg van de verschillen in temperatuur overdag en ‘s nachts. Hoe koeler de nachten en hoe zonniger de dagen vanaf september als de oogst nadert, hoe meer de appel zijn unieke kleur zal aannemen.

 • 09. Oogst

  Perfect rijpe oogst.

  De Pink Lady® wordt als een van de laatste appels geoogst. De eerste Pink Lady® appels worden tussen eind oktober en begin november geoogst.

  De telers plukken de appels met de hand en gaan meerdere malen door de boomgaarden en plukken telkens alleen de rijpe appels. De andere appels mogen nog even verder rijpen in afwachting van de volgende plukbeurt. De oogst kan zo tussen drie en vijf weken duren.

  Om de kwaliteit van het fruit te beschermen, worden ze alleen bij droog weer geplukt. De plukkers beginnen onderaan de boom om te voorkomen dat een vallende appel andere appels beschadigt.

  Elke appel wordt zorgvuldig in de hand genomen en naar boven gekanteld om hem zonder te beschadigen los te maken. Daarna worden de appels met steeltje voorzichtig in de kisten gelegd. Alle plukkers zijn getraind in deze traditionele pluktechniek.