Gepubliceerd op 10.04.2024

Bee Pink® 2024: een campagne van Pink Lady® Europe voor het beschermen van de bijen in de boomgaard!

Bijen zijn echte bondgenoten in de boomgaard, ze doen veel meer dan alleen honing verzamelen. Wist je dat het gewicht, de vorm en het aantal pitten in onze appels afhankelijk zijn van de bestuiving door bijen en andere bestuivende insecten in de landen waar de appels worden geteeld?

Pink Lady® is zich bewust van haar zeer belangrijke rol hierin en lanceerde in 2018 het Bee Pink®-programma. Het doel van dit programma is telers het hele jaar door voor te lichten over en bewust te maken van de best practices van Bee Pink®.

Pomme Pink Lady ouverte

De best practices van Bee Pink®

Haies du verger
  • De dialoog met bijenhouders aangaan en aanmoedigen
  • Gediversifieerde hagen aanleggen en onderhouden
  • Waterpunten aanleggen en de kwaliteit van bestaande waterpunten waarborgen
  • Alleen ingrijpen als dit noodzakelijk is en als de bijen niet actief zijn

Het project

De dagen die gewijd zijn aan het Bee Pink®-programma, waarbij ook landbouw- en bijenexperts ingezet worden, gaan over meer dan alleen maar bewustwording. Ze belichamen een sterke inzet voor het behoud van ons landbouwecosysteem en de zo belangrijke bestuivers.

Door haar fundamentele rol te erkennen, bevestigt Pink Lady® Europe opnieuw haar commitment richting een vorm van landbouw waarbij milieu en biodiversiteit worden gerespecteerd.

Apiculteur s'occupant de ses abeilles
abeille qui butine

Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met het VBI, het Vlaams Bijeninstituut.

We kunnen allemaal een rol spelen in dit project: door de bijen te beschermen, beschermen we onze boomgaarden en dus onze toekomst.

Ontvang dit bestuivingsseizoen het laatste nieuws van de imkers waarmee we samenwerken en probeer bijenhotels of een pot honing te winnen!

Doe ook mee!