Ingrediënten
-
De appelboter:
-
Voor de barquettes:
-
De montage:
Stappen
Stap 1/3 : De appelboter:
- Schil de appel en snij hem in kleine blokjes.
- Doe de appelblokjes in een koekenpan met 20 ml water en verwarm ze 10 minuten op een zeer laag vuur zodat ze zacht worden.
- Mix de appelblokjes en doe de moes weer in de koekenpan met de boter, de room en de vanille. Verwarm 2 minuten.
- Splijt het vanillestokje in tweeën en verzamel de zaadjes.
- Doe de vanillezaadjes in een steelpan met de suiker en het resterende water en verwarm op een stevig vuur tot het mengsel een blonde karamelkleur krijgt.
- Giet de nog warme appelmoes bij de karamel onder flink roeren.
- Verwarm nog 5 minuten op een laag vuur om een homogene boter te krijgen.
Stap 2/3 : Voor de barquettes:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Scheid de eiwitten van de dooiers.
- Klop de eierdooiers samen met de suiker totdat het mengsel wit wordt.
- Laat de boter smelten.
- Voeg de gesmolten boter en het meel toe aan het mengsel.
- Klop het eiwit stevig op. Voeg stevig kloppend met een klopper een derde van het eiwit toe en daarna met een spatel voorzichtig de rest.
- Plaats het deeg in bootvormige bakvormpjes met behulp van een spuitzak.
- Bak ze 12 minuten in de oven. Haal de barquettes daarna uit de vormpjes en laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 3/3 : De montage:
- Vul de barquettes met de appelboter.
- Snij de appels in staafjes. Besprenkel ze met citroensap om bruin worden te voorkomen. Daarna koel bewaren.
- Vul kleine glazen met een beetje resterende appelboter als dip voor de appelstaafjes. Een lekker recept voor een plezierig vieruurtje!
-
De appelboter:
- 1 Pink Lady® appel
- 1 vanillestokje
- 100 g suiker
- 20 g boter
- 60 ml water
- 100 ml zure room
-
Voor de barquettes:
- 60 g meel
- 2 eieren
- 55 g suiker
- 10 g boter
-
De montage:
- 1 halve Pink Lady® appel
- 1 halve citroen
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden