Ingrédients
-
Bereiding van het scone-deeg:
-
Bereiding van de vulling:
Etapes
Stap 1/2 : Bereiding van het scone-deeg:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, het bakpoeder en de suiker, en voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de boter in blokjes en voeg deze koud toe. Wrijf het mengsel tussen je handen tot een zanderige textuur en kneed het vervolgens tot een homogeen deeg.
- Snijd de appel en de cheddar in blokjes van ongeveer 5mm.
- Maak een kuiltje in het midden van het deeg, voeg het ei, het vanille-extract en de room toe, en meng alles grof door elkaar. Voeg vervolgens de granen, bieslook, appel en cheddar toe. Vorm een stevige deegbal zonder het deeg te veel te kneden… Dat is het geheim van geslaagde scones.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een ronde vorm stevige circels uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat je ze niet te dicht naast elkaar legt, omdat ze tijdens het bakken nog zullen rijzen. Bestrijk alleen de bovenkant met room en suiker, of met een eidooier die je hebt losgeklopt met een beetje water.
- Zet 20 minuten in de oven. De scones moeten goed gerezen en goudbruin zijn.
Stap 2/2 : Bereiding van de vulling:
- Snijd voor de vulling een halve appel in stukjes en klop wat room of kwark op.
- Snijd de nog lauwwarme scones open en vul ze onmiddellijk! Serveren met verse groene sla, een paar plakjes komkommer en radijs, en een frisse, zurige vinaigrette: een heerlijke lentebrunch!
- De scones blijven in een luchtdichte doos op kamertemperatuur 3 dagen goed.
-
Bereiding van het scone-deeg:
- 400 g bloem
- 1 eetlepel granenmix (bijvoorbeeld zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten, lijnzaad, maanzaad… )
- 1 Pink Lady-appel
- 1,5 zakje bakpoeder
- 80 g poedersuiker
- 100 g gezouten boter
- 180 ml volle room
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
- 120 g cheddar of oude mimolette-kaas
- 10 takjes bieslook
- Peper & zout
-
Bereiding van de vulling:
- 1/2 Pink Lady-appel
- Room of kwark
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden