Ingrediënten
-
Bereiding:
Steps
Stap 1/1 : Bereiding:
- Was de Pink Lady®-appels en hol ze uit met een meloenlepel.
- Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens het vruchtvlees van de Pink Lady®-appels, de rietsuiker, de kaneel en de rozijnen toe. Laat dit karamelliseren. Voeg op het laatst de verkruimelde bitterkoekjes toe.
- Leg elke uitgeholde appel op een groot vel bladerdeeg en maak vier inkepingen in het vel zodat je de appel erin kan wikkelen.
- Vul de appels met het gekaramelliseerde vruchtvlees, bestrijk met losgeklopt eigeel en bak in een heteluchtoven op 180°C gedurende 15 tot 20 minuten.
- Bestrooi de appels tenslotte met poedersuiker en decoreer ze met banketbakkersroom of een bolletje ijs en wat sprinkles of hagelslag.
-
Bereiding:
- 2 Pink Lady®-appels
- 2 eetlepels rietsuiker
- 2 eetlepels rozijnen (optioneel)
- 20 g boter
- 1 theelepel kaneel
- 5 à 6 verkruimelde bitterkoekjes
- Eigeel van 1 ei
- 1 rol bladerdeeg
- Banketbakkersroom of ijs
- Sprinkles of hagelslag
- Poedersuiker naar wens
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden