Scrollez pour découvrir

Sint-jakobsnoten met appel

  • Makkelijk
  • 1h
  • 30 min
  • 4 Porties

Ingrediënten

  • Bereiding
    • 1 Pink Lady® appel
    • 3 theel. sesamolie
    • 1 limoen
    • 1 halve courgette
    • 1 avocado
    • 3 eetl zachte olijfolie
    • 3 mespuntjes espelettepeper
    • 1 eetl blond sesamzaad
    • Zout
    • 12 sint-jakobsvruchten (of 8 als ze groot zijn)
    • 10 takjes kervel

Stappen

Stap 1/2 : Bereiding

  • Snij de Pink Lady® appels, la courgette en de avocado in kleine blokjes.
  • Snij de sint-jakobsvruchten in kleine blokjes en zet ze weg in de koelkast.
  • Snij zestes van de limoen en pers hem uit om het sap te winnen.
  • Besprenkel de gesneden vruchten en groente met een beetje limoensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
  • Meng het resterende limoensap met de twee soorten olie, de limoenzestes en twee mespuntjes espelettepeper. Voeg naar smaak zout toe.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Haal de blaadjes van de kervel.
  • Verzamel 30 minuten voor het opdienen alle ingrediënten in een kom en meng ze voorzichtig. Laat de ceviche daarna 30 minuten rusten. Bewaar enkele blaadjes kervel voor de versiering.

Stap 2/2 : Presentatie

  • Serveer de ceviche in verrines en bestrooi met een beetje gegrild sesamzaad, espelettepeper en fleur de sel.
  • Bereiding
    • 1 Pink Lady® appel
    • 3 theel. sesamolie
    • 1 limoen
    • 1 halve courgette
    • 1 avocado
    • 3 eetl zachte olijfolie
    • 3 mespuntjes espelettepeper
    • 1 eetl blond sesamzaad
    • Zout
    • 12 sint-jakobsvruchten (of 8 als ze groot zijn)
    • 10 takjes kervel
De community in de keuken

Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.

Mijn foto's verzenden

Ontdek de nieuwste recepten van het moment