Ingrediënten
-
Bereiding
Stappen
Stap 1/2 : Bereiding
- Snij de Pink Lady® appels, la courgette en de avocado in kleine blokjes.
- Snij de sint-jakobsvruchten in kleine blokjes en zet ze weg in de koelkast.
- Snij zestes van de limoen en pers hem uit om het sap te winnen.
- Besprenkel de gesneden vruchten en groente met een beetje limoensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
- Meng het resterende limoensap met de twee soorten olie, de limoenzestes en twee mespuntjes espelettepeper. Voeg naar smaak zout toe.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Haal de blaadjes van de kervel.
- Verzamel 30 minuten voor het opdienen alle ingrediënten in een kom en meng ze voorzichtig. Laat de ceviche daarna 30 minuten rusten. Bewaar enkele blaadjes kervel voor de versiering.
Stap 2/2 : Presentatie
- Serveer de ceviche in verrines en bestrooi met een beetje gegrild sesamzaad, espelettepeper en fleur de sel.
-
Bereiding
- 1 Pink Lady® appel
- 3 theel. sesamolie
- 1 limoen
- 1 halve courgette
- 1 avocado
- 3 eetl zachte olijfolie
- 3 mespuntjes espelettepeper
- 1 eetl blond sesamzaad
- Zout
- 12 sint-jakobsvruchten (of 8 als ze groot zijn)
- 10 takjes kervel
De community in de keuken
Heb je dit recept geprobeerd? Stuur ons je foto’s; zodat we ze kunnen delen en je culinaire talenten in het zonnetje kunnen zetten! Maak deel uit van onze selectie en inspireer andere fijnproevers.
Mijn foto's verzenden